De Meeren 3 Waalre 06 15002506

BHV

Wettelijke verplichting

De wet zegt dat u als organisatie verplicht bent om uw medewerkers hulp te beiden bij onveilige situaties binnen het bedrijf. Daarvoor is de Basishulpverlener in het leven geroepen. De wet stelt ook dat de BHV’er snel en juist moeten handelen bij gevaarlijke situatie die in uw bedrijf kunnen voorkomen. En u bent daar verantwoordelijk voor.
Maar wat zijn onveilige situaties, en hoe krijgt de BHV’er genoeg vertrouwen dat hij of zij deze druk en verantwoordelijkheid ook aankan? IVEducatie helpt u hierbij.

Cususaanbod

Het doel van BHV is om mensen te helpen en om hen bij onveilige situaties in veiligheid te brengen. Ontruimen en eerste hulp bieden. Er is een gradatie in het cursusaanbod. Uniek van IVEducatie is het aanbod van BHV 1 en BHV 2.

BHV 1

“Volledig BHV’ Hoog risico bedrijven en bedrijven met meer dan 50 personeel of gasten. Een 2 daagse volledige cursus voor bedrijven met grote risico’s. Voldoet aan alle verplichtingen. Gericht op levensreddende handelingen bij ongelukken.

BHV 2

‘Uitgebreid BHV’ Laag risico bedrijven en bedrijven met 25 tot 50 personeel of bedrijven met meer dan 5 gasten (zoals een hotel of restaurant) Een 2-daagse cursus zonder de verplichtingen maar met een plan van aanpak bij brand.

BHV 3

‘Eenvoudige BHV’ Laag risicobedrijven met maximaal 25 personeel of bedrijven met minder dan 5 gasten (zoals een B&B aan huis) Een cursus van één dag. De basisprincipes van BHV gericht op eerste hulp levensreddend handelen en veiligheid. Cursus gericht op herkennen en handelen, weinig achtergrond theorie

BHV 4

‘Minimale BHV’ ZZP-ers en laag risicobedrijven met minder dan 5 personeel. Cursus duurt 4 uur en is gericht op herkennen en handelen levensbedreigende situaties en zelfredzaamheid.

Contact

Wilt u op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen die in de wet zijn opgenomen en wat dit voor uw organisatie betekent, neem dan contact op.